Indoorski Assen

Aan het aanbod voor seizoen 2024/25 wordt gewerkt. Per 1 Juli 2024 is alle informatie actueel en kan er geboekt worden voor het nieuwe seizoen.

Dit is de meest gestelde vraag. Ook de moeilijkst te beantwoorden vraag. Het juiste antwoord is erg persoonlijk en van veel factoren afhankelijk. Het talent, gevoel voor het skiën, is zeker niet bij iedereen even groot. Je basisconditie en je motoriek zijn ook belangrijke factoren. Soms spelen er ook angsten mee. Algemeen gesproken kun je na een les of 7 met tempo- en richtingcontrole skiën. Daarmee kun je veilig en met plezier, goed voorbereid naar de sneeuw.

In het wintersportgebeid in de sneeuw moet je leren omgaan met de skiliften. Je moet hellingen leren inschatten. Verder is het kiezen van een route en hoe het verder allemaal werkt in een skigebied best lastig. We adviseren je daarom om je in elk geval op de eerste dag(en) te laten begeleiden.

Indoorski Assen heeft een breed aanbod aan skilessen en -trainingen. Het aanbod is daarmee  afgestemd op de specifieke wensen van jou als klant. We hebben een keuzehulp voor je gemaakt die je helpt de juiste keus uit ons aanbod te maken.
Liever even in overleg? Dat doen we graag tijdens onze kantooruren en adviseren je dan wat het best bij jouw situatie past.

De baan is altijd vochtig van het sproeien met water, dus bij het skiën kan je beter niet je “mooiste” kleding aandoen. Het is niet koud op de rolbaan. Een dik gevoerde skibroek is daarom al snel te warm.

Lange schone (ski)sokken, een dunne skibroek, een trainings- of joggingbroek die op of over je skischoenen past is functioneel. Dames dragen vaak een sportlegging (zonder ritsje onderin). Daar op draag je een t-shirt met lange mouwen en of een fleece vest of bodywarmer.

Ben je in het bezit van eigen schoenen, dan adviseren wij deze mee te nemen. Heb je geen eigen skischoenen, dan kun je die van ons gebruiken.

Je staat altijd op onze ski’s. De rolbaan vraagt om specifieke eigenschappen van de te gebruiken ski’s. Ze zijn altijd bij de lesprijs inbegrepen!

Nee, het is “sporthal temperatuur”. Laat de dikke truien, mutsen en handschoenen daarom maar thuis.

Je zult ervaren dat er op de indoor rolbaan nog veel te leren is. We trainen vooral op de techniek en perfectioneren deze. Daarnaast maak je op de indoor rolbaan een eindeloze afdaling en wordt je 1 op 1 gecoacht. Dit is behoorlijk intensief. Je zult merken dat je techniek, balansgevoel, coördinatie en conditie met stappen vooruit gaan. Bovenal is skiën op de indoor rolbaan bij ons gewoon erg leuk om te doen!

Op zich hoeft hoogtevrees een mooie wintersportvakantie niet in de weg te staan. Wij hebben genoeg klanten die hoogtevrees hebben, en toch enorm genieten van hun sneeuwsport in de bergen. Door te trainen op onze indoor rolbaan leer je technisch goed skiën, zonder dat je hoogtevrees je daarin beperkt. Dit is een prettig gegeven om op terug te kunnen vallen, mocht je toch “op slot” komen te staan door je hoogtevrees. Doordat je geoefend bent en weet wat je moet doen, ben je beter in staat te focussen en je afdaling (na een moment van rust) te vervolgen.

De jongste skiërtjes zijn bij ons een jaar of 6. Er is geen “eindleeftijd”, ben je fit en vitaal dan lukt het skiën ook. Wij hebben klanten op de baan van 6 jaar oud tot 80 jaar jong.

Bij Indoorski Assen gaan we altijd uit van wat er wel mogelijk is. Dat blijkt vaak meer dan je aanvankelijk zou denken. Bel gerust voor een afspraak om de mogelijkheden door te spreken en het gewoon eens te proberen. Wij bieden graag maatwerk. Volwassenen en kinderen met een leerachterstand of bijvoorbeeld vormen van autisme, ADHD, spastische parese, Down syndroom, nieuwe heup, nieuwe knie, en zelfs mensen met een beenamputatie zijn praktijk voorbeelden. Inmiddels genieten ook zij volop van hun wintersport.

Nee helaas, we moeten je dan teleurstellen. Bij Indoorski Assen verzorgen we alleen skilessen en skitrainingen.

Voor het skiën op een indoor rolbaan gelden qua veiligheid eigenlijk dezelfde adviezen als in de sneeuw. Mits onder goede begeleiding en met het juiste materiaal, is skiën in Nederland op een indoor rolbaan veilig en vertrouwd. Onze skibaan is uitgerust met trekkoorden, bewegingssensoren, afstandsbediening en noodstoppen. De instructeurs zijn bekwaam en bevoegd en waken over jouw veiligheid. Toch is het risico op een val met gevolgen niet geheel uit te sluiten. Wij adviseren daarom het dragen van een helm.

Op een rolbaan is het NIET mogelijk om vrij te skiën. Je hebt altijd les of training omdat alleen de instructeur gemachtigd is de baan te bedienen. Zo waarborgen we de veiligheid.

We begrijpen dat je dat wellicht vervelend vindt. Zeker als je het gewoon eens wilt proberen. Waarom kun je dan toch zonder inschrijving niet komen lessen? Wij weten graag wie er komt, zodat we onze voorbereidingen kunnen treffen. Daarmee garanderen we jou de beste les. Verder is het belangrijk dat je altijd op het juiste skiniveau je les krijgt. Daarom registreren we per les je persoonlijke voortgang zodat je altijd op de voor jou geschikte uren kunt komen lessen.  

Nee, helaas. Wij hebben alleen skimaterialen in ons aanbod voor de verhuur.

Nee dat doen we niet, we moeten je daarin teleurstellen. 

Bij ons ski je altijd met maximaal twee mensen tegelijk op onze grote rolbaan (kindercursus uitgezonderd). Onze concullega’s hanteren veelal een baanbezetting van 3 personen samen op de baan.

Wij kiezen bewust voor deze lagere bezetting omdat we van mening zijn dat dit de les kwaliteit en veiligheid ten goede komt. Dit heeft echter wel als gevolg dat we een wat hogere lesprijs moeten hanteren.  

Staat jouw vraag er niet bij, of wordt hij niet voldoende beantwoord?
Neem gerust contact met ons op. Dat kan direct via het contact formulier. We helpen je graag verder.