Veel gestelde vragen

We hebben een speciale Corona pagina aangemaakt. Deze houden we actueel, zo weet jij altijd waar je aan toe bent als je komt skiën bij ons in Coronatijd.

Dit is de meest gestelde vraag is ook het moeilijkst om te beantwoorden. Het juiste antwoord is erg persoonlijk en van veel faktoren afhankelijk. Het talent, gevoel voor het skiën, is zeker niet bij iedereen even groot. Je basisconditie en je motoriek zijn ook belangrijke factoren. Soms spelen er ook angsten mee. Algemeen gesproken kun je na 6 à 9 lessen met tempo- en richtingcontrole en dus veilig en met plezier, goed voorbereid naar de sneeuw.

Om te leren omgaan met de skiliften, het inschatten en kiezen van hellingen en route en hoe het allemaal werkt in een skigebied adviseren we altijd om je in elk geval op de eerste dag(en) te laten begeleiden.

Indoorski Assen heeft een breed aanbod aan skilessen en -trainingen, afgestemd op de specifieke wensen van jou als klant.
We hebben een keuzehulp voor je gemaakt die je helpt de juiste keus uit ons aanbod te maken.
Te ingewikkeld of nog steeds moeite een keus te maken uit ons aanbod? Vul dan een bel me terug formulier in en we gaan in overleg, en zullen je zo adviseren wat het best bij jouw situatie past.


De baan is altijd vochtig van het sproeien met water, dus bij het skiën kan je beter niet je "mooiste" kleding aandoen. Het niet koud, een dik gevoerde skibroek is al snel te warm. Lange schone (ski)sokken, een dunne skibroek, een trainings- of joggingbroek die op of over je skischoenen past is functioneel. Daar op draag je een t-shirt met lange mouwen en of een fleece vest of bodywarmer.

Ben je in het bezit van eigen schoenen, dan adviseren wij deze mee te nemen. Je staat altijd op onze ski's, de rolbaan vraagt om specifieke eigenschappen van de te gebruiken ski's, ze zijn altijd bij de lesprijs inbegrepen!
Heb je geen eigen skischoenen, dan kun je die bij ons huren.

Nee, het is "sporthal temperatuur". Laat de dikke truien, mutsen en handschoenen daarom maar thuis.

Je zult ervaren dat er op de indoor rolbaan nog veel te leren is. We trainen vooral op de techniek en perfectioneren deze. Daarnaast maak je op de indoor rolbaan een eindeloze afdaling en wordt je 1 op 1 gecoacht. Je zult merken dat je techniek, balansgevoel, coördinatie en conditie met stappen vooruit gaan. Bovenal is skiën op de indoor rolbaan bij ons gewoon erg leuk om te doen!

Op zich hoeft hoogtevrees een mooie wintersportvakantie niet in de weg te staan. Wij hebben genoeg klanten die hoogtevrees hebben, en toch enorm genieten van hun sneeuwsport in de bergen. Door te trainen op onze indoor rolbaan leer je technisch goed skiën, zonder dat je hoogtevrees je daarin beperkt. Dit is een prettig gegeven om op terug te kunnen vallen, mocht je toch "op slot" komen te staan door je hoogtevrees. Doordat je geoefend bent en weet wat je moet doen, ben je beter in staat te focussen en je afdaling (na een moment van rust) te vervolgen.

De jongste skiërs op onze indoor rolbaan passen in schoenmaat 28. Dit is onze kleinste schoen. De jongste skiërtjes zijn bij ons een jaar of 5. Er is geen "eindleeftijd", ben je fit en vitaal dan lukt het skiën ook. Wij hebben klanten op de baan van 5 jaar oud tot 80 jaar jong.

Bij Indoorski Assen gaan we altijd uit van wat er wel mogelijk is, dat blijkt vaak meer dan je aanvankelijk zou denken. Bel gerust voor een afspraak om de mogelijkheden door te spreken en het gewoon eens te proberen. Wij bieden graag maatwerk. Volwassenen en kinderen met een leerachterstand of bijvoorbeeld vormen van autisme, ADHD, spastische parese, Down syndroom, nieuwe heup, nieuwe knie, en zelfs mensen met een beenamputatie zijn praktijk voorbeelden. Inmiddels genieten ook zij volop van hun wintersport.

Nee helaas, we moeten je dan teleurstellen. Bij Indoorski Assen verzorgen we alleen skilessen en skitrainingen.

Voor het skiën op een indoor rolbaan gelden qua veiligheid eigenlijk dezelfde adviezen als in de sneeuw. Mits onder goede begeleiding en met het juiste materiaal, is skiën in Nederland op een indoor rolbaan veilig en vertrouwd. Onze skibaan is uitgerust met trekkoorden, bewegingssensoren, afstandbediening en noodstops. De instructeurs zijn bekwaam en bevoegd en waken over jouw veiligheid. Toch is het risico op een val met gevolgen niet geheel uit te sluiten. Wij adviseren daarom het dragen van een helm.

Op een rolbaan is het NIET mogelijk om vrij te skiën. Je hebt altijd les / training omdat alleen de instructeur gemachtigd is de baan te bedienen. Zo waarborgen we de veiligheid.

Staat jouw vraag er niet bij, of wordt hij niet voldoende beantwoord?
Gebruik onze bel me terug mogelijkheid of ons uitgebreidere contact formulier. We helpen je graag.