Stubai 2018

Op de vroege ochtend van 14 november 2018 ging de wekker, yeahhh we gaan naar Stubai, gaap… Wel ff wakker worden hoor, het is nog vroeg. Na 980 kilometer en heel wat bakken koffie zijn we ter plekke, het gezellige hotel in Neustift im Stubaital is bereikt. We pakken de tassen uit en gaan naar de eetzaal waar ondertussen ook onze groep aangekomen is. Tijdens een goed diner wordt er al gezellig gebabbeld over de reis, en alles wat met skiën te maken heeft. Het programma voor de volgende dag wordt doorgesproken (om 7 uur aan het ontbijt) en langzaam aan druppelen de meeste wel richting hotel kamer na een lange reisdag. Iedereen wil fit zijn voor de dag van morgen.

Nog wat duffe koppies genietend van verse broodjes en gekookte eieren, die toch wel erg heet zijn om te pellen, wordt er al wat gegeind en de sfeer is fijn. We hebben allemaal zin om de sneeuw te voelen, en te ontdekken hoe het skiën gaat. Eenmaal in de gondel, met de skipassen in de jas, komt het toch wel erg dichtbij allemaal en beseffen we ons dat we binnen no-time op de latten staan.

De eerste 2 rondjes wordt het “voorskiën”. Jeroen en Martin gaan beoordelen in welke groep je het beste tot je recht komt, ook wel een beetje spannend want je wilt het extra goed doen natuurlijk. Hmmm horen we Jeroen en Martin overleggen, lastig lastig, want het niveau ligt erg dicht bij elkaar. En zo wordt er besloten om zelf 2 groepen te maken. De keuze is om rustig aan in te skiën en vertrouwen op te bouwen met Martin of gelijk het tempo omhoog met Jeroen. Zo ontstaan er 2 groepjes en kunnen we de komende uren wel vooruit. Toch blijkt na de middag pauze dat iedereen wel heel fijn op de ski’s staat. We besluiten samen als 1 groep, met ons tienen, aan de middag te beginnen. Er wordt fijn geskied, her en der wat tips, trucs en een gepaste oefening. Wat gaat de middag toch snel, we nemen voordat we het in de gaten hebben de laatste lift en sluiten de eerste dag op de piste af.

tel1small.png

Na een goed diner doen we ons rondje met de Yahooeaaaa en Oeps momentjes, wat ging er helemaal fijn deze dag en wanneer dacht je oeps? De verhalen komen los en er word gelachen en ook een paar serieuze gesprekken gevoerd.

De dagen vliegen voorbij, we trainen en leren veel, de hobbels en bobbels die we op dag 1 maar niets vonden pakken we op dag 4 gewoon ff mee voor de lol. Ook het skiën in de slang vorm gaat steeds beter en hebben we dikke pret mee, helaas dachten de mede piste gebruikers daar soms anders over ha ha… De sfeer onderling wordt steeds fijner en closer, we helpen elkaar door de lastige stukken heen en een momentje wachten op iemand die het even niet zo kan vinden met de sneeuw is vanzelfsprekend geworden. De instructies van Martin en Jeroen helpen enorm om bewust te worden wat anders/beter kan maar ook wat er juist heel goed gaat. Er wordt duidelijk verschil gezien en gevoeld, natuurlijk zijn de yahooeeaa en Oepsss momentjes duidelijk aanwezig, mooie gesprekstof vaar aan het diner. Aan de hand van de filmpjes die er gemaakt zijn bespreken we met ons allen wat we zien en komen de meest leuke en creatieve beoordelingen over tafel. De fotoshoots die we op dag 2 en 3 deden vallen goed in de smaak, en is het leuk om Roos in haar element te zien. De avonden worden gevuld met een bezoekje aan de sauna, een drankje, goede gesprekken, tafelvoetbal, en ja je leest het goed, zelfs ping-pongen kwam nog aan bod.

tel5small.png

Zondag, dag 4, helaas is het einde alweer genaderd, rond het middag uur genieten we van een lunch, met 10 man gepropt aan een tafel voor eigenlijk 6. We kletsen over de 4 fijne dagen maar moeten ook afscheid nemen, de lachende en tevreden koppies vertellen ons dat ze het onwijs leuk hebben gehad en ontzettend veel hebben geleerd. Ze vinden het jammer weer naar huis te moeten. Natuurlijk spreken we af om in onze groeps-app even een berichtje te doen als je veilig thuis bent!

Eenmaal terug in Nederland zien we de meesten weer snel op de rolbaan. Leuke herinneringen, sterke verhalen en grootste avonturen gaan heen en weer. Ter herinnering krijgt iedereen 2 uitgeprinte foto’s, een toffe herinnering aan deze Stubai trip editie 2018.

Volgende jaar weer!!

banner.jpg