Actueel

14-18 nov 2018, Early birds broes'n, €789

Stubaier gletsjer, AT

-- reis is nog in bewerking --

Ook in november 2018 reizen we naar de Stubaier Gletsjer om met de echte liefhebbers de eerste bochten van het seizoen in de sneeuw op grote hoogte te maken. Ook dit jaar gaan we voor een onvergetelijke 4 daagse.

Thema van deze vierdaagse is broes'n. Lekker veel skiën dus. Zijn we boven, dan gaan we glijden, even stilstaan voor een algemene tip, truc, oefening of aanwijzing op maat, en weer door.

Het programma is gevarieerd en voor beginnende t/m (ver)gevorderde skiërs. Tijdens de training ligt de nadruk op het verbeteren van de bestaande techniek en vaardigheden en het aanleren en oefenen van nieuwe, situatieve, technieken. We zoeken de "randjes" op.

Programma:

 • samen ontbijten;
 • 08:15 vertrek naar de gletsjer;
 • iedere trainingsdag zijn we van ca. 09:00 - 16:30 uur op de berg, we maken tussen de middag, groepsgewijs, een een stop van 45 minuten, bij een eetgelegenheid op de gletsjer om te lunchen;
 • samen dineren;
 • het avond programma is vrij in te vullen;
 • op de laatste trainingsdag sluiten we het programma tussen de middag gezamenlijk afsluiten.

De reis is op eigen gelegenheid maar brengen we je graag in contact met de andere reizigers. Meerij afspraken zijn snel gemaakt. Gezellig, milieuvriendelijk en 't spaart kosten.

We verblijven in een fijn hotel in "Neustift im Stubaital", op ruim 980 km van Indoorski Assen. Het verblijf is inclusief ontbijt en avond eten. Er zijn ruime 2 persoonskamers met badkamer, toilet. Er is een Duits sprekende staf, parkeren voor de deur, draadloos internet en de halte van de skibus is dichtbij.

Aankomst: Je kunt aan de vooravond van de eerste trainingsdag vanaf 15:00 uur inchecken.

Vertrek: Op de laatste dag checken we na het ontbijt uit en sluiten gezamelijk het programma af.

Lunch en diner: 's Middags pauzeren we bij een eetgelegenheid op de gletsjer. 's Avonds eten we gezamenlijk in het hotel. Het diner zit bij de prijs inbegrepen.

De Stubaier Gletsjer is bijna het hele jaar geopend en staat bekend als het grootste gletsjer winterportgebied van Oostenrijk. De Stubaier Gletsjer heeft 105 km aan pistes en is zeer geschikt voor een trainingsprogramma op en naast de piste. Je kan afdalen in vlak en breed terrein maar ook in steil en smal terrein, voor alle niveaus en technieken en is er geschikt terrein te vinden. Het Gletsjergebied ligt tussen de 2300 en 3333 meter.

Het Stubaier Gletsjergebied bestaat uit een verzameling van verschillende gletsjers. De Daunkogelferner, de Schaufelferner en de Fernauferner vormen de belangrijkste gletsjer van het gebied.

De sneeuwcondities zijn op de Stubaier Gletsjer over het algemeen goed; krakende pistes en poeder naast de piste zijn geen uitzondering. Dat komt onder andere door de hoge ligging en door de expositie (Noord) van het gebied. In het najaar kan er vaak al off-piste worden geskied.

Dit is een trip voor echte skiërs. Samen met een groep leuke mensen al vroeg in het seizoen de echte sneeuw onder de voeten. Tijdens de training ligt de nadruk op het verbeteren van bestaande techniek en vaardigheden en/of het aanleren en oefenen van nieuwe, situatieve, technieken. We gaan er vanuit dat je al kunt skiën op een beginnend, gevorderd of vergevorderd niveau. Tijdens de training kunnen we met ons programma iedereen verder op weg helpen met het vergroten van zijn of haar vaardigheid, kennis en kunde.


Een beginnende skiër kan op een blauwe piste, in alle* omstandigheden, afdalen. Met lange of korte bochten kan de skiër zijn of haar tempo controleren en op ieder gewenst moment tot stilstand komen.

Een gevorderde skiër kan op een rode piste in alle* omstandigheden afdalen. Met lange of korte bochten kan de skiër zijn of haar tempo controleren en op ieder gewenst moment tot stilstand komen.

Een vergevorderde skiër kan op een zwarte piste in alle* omstandigheden afdalen. Met lange of korte bochten kan de skiër zijn of haar tempo controleren en op ieder gewenst moment tot stilstand komen.

*Alle omstandigheden betekend m.n. moeilijke omstandigheden zoals met slecht weer of zicht en met verschillende ondergronden zoals ijs, slush, buckels of verse sneeuw.

Aan de hand van de inschrijvingen worden de groepen in niveaus ingedeeld. Op de eerste ochtend zullen we op de berg de niveaus tijdens de eerste afdaling bekijken. Als iedereen in de juiste groep is ingedeeld, zal dit het plezier en leerresultaat vergroten.

Alle programma’s worden begeleid door ervaren, gediplomeerde en Nederlandstalige instructeurs. Veelal bekende gezichten voor zij die ook op de baan bij ons skiën.

Er is slechts plaats voor maximaal 8 deelnemers per groep. Deze groepsgrootte hanteren we om de kwaliteit hoog te houden en iedereen persoonlijke aandacht te kunnen geven. Daarnaast is het van belang voor jullie en onze veiligheid. Indien er meerdere groepen zijn worden de groep(en) samengesteld aan de hand van skiniveau en fysieke conditie. Als iedereen in de juiste groep is ingedeeld, zal dit het plezier en leerresultaat vergroten.

Het programma gaat door bij minimaal 10 deelnemers. Uiteraard wordt je op de hoogte gehouden over jouw inschrijving en de doorgang van de reis.

Een dag op pad met een instructeur of gids vraagt meer energie en concentratievermogen dan 'een dagje voor jezelf skiën'. We dagen je uit en laten niet alleen het lichaam maar ook de geest hard werken. Grenzen zijn persoonlijk en daarom is het belangrijk dat jij je grenzen kent en bij ons kenbaar maakt. Zo kunnen wij de beste route voor je uitkiezen en jou veilig en comfortabel laten afdalen.

Voor dit programma heb je een paar ski's nodig waar jij in alle omstandigheden goed mee uit de voeten kunt. We adviseren een "all-mountain-frontside" ski, dan ben je met één ski overal klaar voor!

Heb je nieuwe materialen aangeschaft zoals bijvoorbeeld schoenen, dan is het handig die in Nederland al eens te testen. Na wat training op de rolbaan weet je zeker of de nieuwe boots lekker zitten of nog aangepast moeten worden.

Voor aanvang van de reis ontvang je een materiaallijst. Mocht je nog vragen hebben over (je eigen) materiaal of over de aanschaf/ huur van de juiste materialen? Neem dan contact met ons op.

Het dragen van een helm is verplicht. We adviseren om je rug te beschermen met een rugbeschermer en een persoonlijke EHBO mee te nemen. Neem tijdens de trainingsdagen op de berg altijd genoeg te drinken en te eten mee, zodat je tussen de runs door energie kunt bijvullen.

Het is verplicht om bij deelname aan onze programma's in het buitenland een reis en ongevallenverzekering met Europese of Internationale dekking te hebben. Deze verzekering moet bijzondere risico’s van ongevallen bij bergsport buiten de gebaande paden en/of het skiën buiten de piste (opsporing, redding, etc.) dekken. Dit vanwege de hoge medische-, S.O.S.- en transportkosten in berggebieden en ter bescherming van jezelf als deelnemer. Ben je zelf al verzekerd? Informeer dan bij je verzekeringsmaatschappij of ‘hooggebergterisico’ voldoende gedekt is en of het land van bestemming ook onder de dekking valt.


Annuleringsverzekering

Wij raden aan een annuleringsverzekering af te sluiten. Een annuleringsverzekering sluit je af voor onverwachte gebeurtenissen, waardoor je niet meer op reis kunt gaan. Wij als organisatie hebben hier geen enkele invloed op en zullen je daarom de reissom niet restitueren. Om toch een compensatie te ontvangen voor de gemaakte kosten, is het verstandig om vooraf een annuleringsverzekering af te sluiten. De kans dat er iets gebeurt is helaas niet weg te nemen, maar je kunt zo wel de financiële teleurstelling voorkomen.

De kosten voor dit programma zijn € 789

Je ontvangt bij boeken een factuur. Door een aanbetaling van 25% van de reissom maak je jouw reservering definitief. Het restant van de reissom betaal je uiterlijk 14 dagen voor aanvang van de reis.

Inclusief:

 • 4 nachten half-pension (gedeelde tweepersoonskamer);
 • 4 dagen liftpas;
 • 4 dagen begeleiding / training.

Exclusief:

 • reis;
 • lunch en drankjes;
 • ongevallen verzekering;
 • annuleringsverzekering;
 • ski uitrusting;
 • meerkosten bij eenpersoonskamer.

Maatwerk

Op pad met een vertrouwde ski-instructeur

Vanuit je eigen locatie de bergen in met een leraar van Indoorski Assen. Nederlandstalig natuurlijk. Voor alle leeftijden en niveaus, een veilig en vertrouwd gevoel.

Wil je met een eigen groep op wintersport? Geweldig! Indoorski Assen kan een geheel eigen programma voor je organiseren en begeleiden. Jullie en onze ideeën samen zijn de basis voor een onvergetelijk avontuur.

Wil je gaan freeriden, of buiten de piste trainen, dan brengen we je graag in contact met onze vrienden en collega's van Epique Mountain Adventures, de freeride, heli en backcountry specialist van de lage landen!

Afgeronde reizen

In november zullen we opnieuw afreizen naar de Stubaier Gletsjer om met de echte liefhebbers de eerste bochten van het seizoen in de sneeuw te maken. De eerste intensieve seizoen-training op grote hoogte. Ook dit jaar gaan we voor een onvergetelijke 4 daagse.

Thema van deze vierdaagse is cruisen en broes'n. Lekker veel skiën dus. Zijn we op de piste dan gaan we glijden, even stilstaan voor een algemene tip, truc of aanwijzing op maat, en dan direct weer door.

Het programma is gevarieerd en voor beginnende t/m (ver)gevorderde skiërs. Tijdens de training ligt de nadruk op het verbeteren van de bestaande techniek en vaardigheden en het aanleren en oefenen van nieuwe, situatieve, technieken. We zoeken de "randjes" op.

Programma:

 • Iedere trainingsdag zijn we van ca. 09:00 - 16:30 uur op de berg;
 • we ontbijten en dineren samen;
 • het avond programma is vrij in te vullen;
 • op de laatste trainingsdag sluiten we het programma 's middag gezamenlijk af.

De reis is op eigen gelegenheid maar brengen we je graag in contact met de andere reizigers. Meerij afspraken zijn snel gemaakt. Gezellig, milieuvriendelijk en 't spaart kosten.

We verblijven in een fijn hotel in "Neustift im Stubaital", op ruim 980 km van Indoorski Assen. Het verblijf is inclusief ontbijt en avond eten. Er zijn ruime 2 persoonskamers met badkamer, toilet. Er is een Duits sprekende staf, parkeren voor de deur, draadloos internet en de halte van de skibus is dichtbij.

Aankomst: Je kunt aan de vooravond van de eerste trainingsdag vanaf 15:00 uur inchecken.

Vertrek: Op de laatste dag checken we na het ontbijt uit en sluiten gezamelijk het programma af.

Lunch en diner: 's Middags pauzeren we bij een eetgelegenheid op de gletsjer. 's Avonds eten we gezamenlijk in het hotel. Het diner zit bij de prijs inbegrepen.

De Stubaier Gletsjer is bijna het hele jaar geopend en staat bekend als het grootste gletsjer winterportgebied van Oostenrijk. De Stubaier Gletsjer heeft 105 km aan pistes en is zeer geschikt voor een trainingsprogramma op en naast de piste. Je kan afdalen in vlak en breed terrein maar ook in steil en smal terrein, voor alle niveaus en technieken en is er geschikt terrein te vinden. Het Gletsjergebied ligt tussen de 2300 en 3333 meter.

Het Stubaier Gletsjergebied bestaat uit een verzameling van verschillende gletsjers. De Daunkogelferner, de Schaufelferner en de Fernauferner vormen de belangrijkste gletsjer van het gebied.

De sneeuwcondities zijn op de Stubaier Gletsjer over het algemeen goed; krakende pistes en poeder naast de piste zijn geen uitzondering. Dat komt onder andere door de hoge ligging en door de expositie (Noord) van het gebied. In het najaar kan er vaak al off-piste worden geskied.

Dit is een trip voor fanatieke skiërs, die samen met een groep leuke mensen al vroeg in het seizoen de echte sneeuw wil voelen. Tijdens de training ligt de nadruk op het verbeteren van bestaande techniek en vaardigheden en/of het aanleren en oefenen van nieuwe, situatieve, technieken. We gaan er vanuit dat je al kunt skiën op een beginnend, gevorderd of vergevorderd niveau. Tijdens de training kunnen we met ons programma iedereen verder op weg helpen met het vergroten van zijn of haar vaardigheid, kennis en kunde.


Een beginnende skiër kan op een blauwe piste, in alle* omstandigheden, afdalen. Met lange of korte bochten kan de skiër zijn of haar tempo controleren en op ieder gewenst moment tot stilstand komen.

Een gevorderde skiër kan op een rode piste in alle* omstandigheden afdalen. Met lange of korte bochten kan de skiër zijn of haar tempo controleren en op ieder gewenst moment tot stilstand komen.

Een vergevorderde skiër kan op een zwarte piste in alle* omstandigheden afdalen. Met lange of korte bochten kan de skiër zijn of haar tempo controleren en op ieder gewenst moment tot stilstand komen.

*Alle omstandigheden betekend m.n. moeilijke omstandigheden zoals met slecht weer of zicht en met verschillende ondergronden zoals ijs, slush, buckels of verse sneeuw.

Aan de hand van de inschrijvingen worden de groepen in niveaus ingedeeld. Op de eerste ochtend zullen we op de berg de niveaus tijdens de eerste afdaling bekijken. Als iedereen in de juiste groep is ingedeeld, zal dit het plezier en leerresultaat vergroten.

Alle programma’s worden begeleid door ervaren, gediplomeerde en Nederlandstalige instructeurs. Veelal bekende gezichten voor zij die ook op de baan bij ons skiën. Bij deze trip zullen Jan-Peter en Martin (bij voldoende aanmeldingen een derde) jullie vergezellen!

Er is slechts plaats voor maximaal 8 deelnemers per groep. Deze groepsgrootte hanteren we om de kwaliteit hoog te houden en iedereen persoonlijke aandacht te kunnen geven. Daarnaast is het van belang voor jullie en onze veiligheid. Indien er meerdere groepen zijn worden de groep(en) samengesteld aan de hand van skiniveau en fysieke conditie. Op verzoek houden we hierbij rekening met vrienden, familie, collega's, ect.

Het programma gaat door bij minimaal 10 deelnemers. Uiteraard wordt je op de hoogte gehouden over jouw inschrijving en de doorgang van de reis.

Aan de hand van de inschrijvingen worden de groepen in niveaus ingedeeld. Op de eerste ochtend zullen we op de berg de niveaus tijdens de eerste afdaling bekijken. Als iedereen in de juiste groep is ingedeeld, zal dit het plezier en leerresultaat vergroten.

Een dag op pad met een instructeur of gids vraagt meer energie en concentratievermogen dan 'een dagje voor jezelf skiën'. We dagen je uit en laten niet alleen het lichaam maar ook de geest hard werken. Grenzen zijn persoonlijk en daarom is het belangrijk dat jij je grenzen kent en bij ons kenbaar maakt. Zo kunnen wij de beste route voor je uitkiezen en jou veilig en comfortabel laten afdalen.

Voor dit programma heb je een paar ski's nodig waar jij in alle omstandigheden goed mee uit de voeten kunt. Heb je meerdere ski’s dan raden we je aan ze mee te nemen. We adviseren een "all-mountain-frontside" ski, dan ben je met één ski overal klaar voor!

Heb je nieuwe materialen aangeschaft zoals bijvoorbeeld schoenen, dan is het handig die in Nederland al eens te testen. Na wat training op de rolbaan weet je zeker of de nieuwe boots lekker zitten of nog aangepast moeten worden.

Voor aanvang van de reis ontvang je een materiaallijst. Mocht je nog vragen hebben over (je eigen) materiaal of over de aanschaf/ huur van de juiste materialen? Neem dan contact met ons op.

Het dragen van een helm is verplicht. We adviseren om je rug te beschermen met een zogenaamde rugbeschermer en een persoonlijke EHBO mee te nemen. Neem tijdens de trainingsdagen op de berg altijd genoeg te eten en te drinken zodat je tussen de runs door energie kan bijvullen.
Mocht er behoefte zijn om met een groep ook off-piste te trainen dan is dit in overleg mogelijk. Hiervoor stellen we het gebruik van een pieper, en rugzak met schep en sonde verplicht. Beschik je niet over deze materialen dan zijn ze te huur bij bijvoorbeeld Bever of Snowcountry.

Het is verplicht om bij deelname aan onze programma's in het buitenland een reis en ongevallenverzekering met Europese of Internationale dekking te hebben. Deze verzekering moet bijzondere risico’s van ongevallen bij bergsport buiten de gebaande paden en/of het skiën buiten de piste (opsporing, redding, etc.) dekken. Dit vanwege de hoge medische-, S.O.S.- en transportkosten in berggebieden en ter bescherming van jezelf als deelnemer. Ben je zelf al verzekerd? Informeer dan bij je verzekeringsmaatschappij of ‘hooggebergterisico’ voldoende gedekt is en of het land van bestemming ook onder de dekking valt.


Annuleringsverzekering

Wij raden aan een annuleringsverzekering af te sluiten. Een annuleringsverzekering sluit je af voor onverwachte gebeurtenissen, waardoor je niet meer op reis kunt gaan. Wij als organisatie hebben hier geen enkele invloed op en zullen je daarom de reissom niet restitueren. Om toch een compensatie te ontvangen voor de gemaakte kosten, is het verstandig om vooraf een annuleringsverzekering af te sluiten. De kans dat er iets gebeurt is helaas niet weg te nemen, maar je kunt zo wel de financiële teleurstelling voorkomen.

De kosten voor dit programma zijn € 749

Je ontvangt bij boeken een factuur voor 25% van de reissom, hiermee maak je jouw reservering definitief. Voor het restant van de reissom ontvang je een factuur per 25 september 2017.

Inclusief:

 • 4 nachten half-pension (gedeelde tweepersoonskamer);
 • 4 dagen liftpas;
 • 4 dagen begeleiding / training.

Exclusief:

 • reis;
 • lunch en drankjes;
 • ongevallen verzekering;
 • annuleringsverzekering;
 • ski uitrusting.

In maart 2017 zullen wij afreizen naar Les Trois Valées in Frankrijk. Daar gaan we een fantastische week freeriden tegemoet, in hopelijk de mooiste firnschnee, en met een beetje mazzel zelfs verse sneeuw. Hoe dan ook we gaan onze handtekening zetten op het witte canvas onder onze voeten!

Val Thorens mag dan het hoogstgelegen dorp zijn, voor de rest heeft Méribel de troefkaarten in handen. Méribel is de plaats waar wij ons basiskamp zullen opslaan. Centraal gelegen in het skigebied met de grootste verzameling highspeed liften staat dit dorp garant voor snelle toegang tot de firn / poeder. Daarnaast is de gekozen architectuur een verademing. Bij de start van de bouw is gekozen voor een traditionele stijl, met leien puntdaken, pijnboomhout en stenen gevels. En deze stijl is leidend geworden voor de latere uitbreidingen van dit dorp, waardoor de verwoestende jaren 70 bouw Méribel bespaard is gebleven.

We hebben een gevarieerd programma voor gevorderde skiërs. Tijdens de technische trainingen ligt de nadruk op het verbeteren van de techniek. Deze zullen we vervolgens zo veel mogelijk in de praktijk brengen buiten de piste. We leren en oefenen nieuwe, situatieve, technieken. Er gaan persoonlijke grenzen verlegd worden.

We gaan als vriendengroep, met een ons welbekende gids. Er is dus veel mogelijk. We hebben daarmee geen strikt programma. In overleg kunnen we plannen maken en wijzigen ‘on the go’. Eenmaal op de sneeuw en in het terrein heeft er maar één iemand de leiding, en dat is de gids!

Zaterdag: reisdag.

Rode draad zondag t/m vrijdag:

 • iedere training dag zijn we van ca. 09:00 tot 16:30 op de berg;
 • ’s morgens starten we samen met een goed ontbijt en maken de plannen voor de dag;
 • 's Middags pauzeren we bij een restaurant of andere eetgelegenheid op de gletsjer.
 • 's Avonds eten we gezamenlijk. We koken bij toerbeurt of gaan uit eten.
 • Niets moet, (bijna) alles mag, we willen immers een leuke week!
 • De avonden zijn vrij in te vullen.

Zaterdag: terugreis.

Les Trois Vallées is het gebied van de indrukwekkende cijfers, in dit skigebied is het groot, groter grootst. Deze pistes liggen tussen tien dorpen die allemaal hun eigen identiteit hebben. Les Trois Vallées is het gebied voor onverzadigbare kilometervreters. De keuze aan pistes is enorm. Of je glooiende pistes zoekt tussen de bomen of hooggelegen afdalingen met een ongekend uitzicht... hier vind je alles. Naast de pistes zijn ook de off-piste mogelijkheden vrijwel onbeperkt. Het gebied is door zijn grootte en uitgestrektheid uniek.

Iedereen komt in Les Trois Vallées aan zijn trekken. Ben je op zoek naar pistes tussen de bomen dan zit je boven Courchevel en Méribel helemaal goed. Wil je zeker zijn van sneeuw eind november of eind april dan ga je naar Val Thorens. De Trois Vallées bestaat uit tien dorpen met tien verschillende gezichten, dat maakt dit skigebied populair bij veel verschillende wintersporters. Zoek je de ultieme ski-in ski out dan moet je naar Val Thorens. Kortom iedereen kan een dorp naar wens vinden in dit immense skigebied. Wij verblijven in Méribel.

De Méribel vallei werd 'ontdekt' in 1938 door de Britse kolonel Peter Lindsay, die na de oorlog, samen met de Franse architect Christian Durupt, terugkeerde naar het gebied. Hoewel de plannen van de mannen bescheiden waren begonnen ze aan de bouw van het resort in een traditionele stijl, met leien puntdaken, wit pijnboomhout en stenen gevels. Doordat Méribel vanaf dat punt altijd aan deze bouwwijze heeft vastgehouden, zijn vele wintersporters verliefd geworden op het dorp. Meribel is ondanks dat het speciaal voor de wintersportdorp gebouwd is een erg mooi dorp. Hier vind je geen hoogbouw. Snelle liften, de perfecte uitvalsbasis in les Trois Vallées. Aangename pistes voor beginners en uitdagende lijnen voor de meer gevorderde wintersporter voor de deur.

We verblijven in een appartement in ‘Méribel Centre (1450)’, op ruim 1200 km van Indoorski Assen. Het appartement heeft een mooi groot balkon op het zuidenwesten, en een panoramisch 180° uitzicht over de vallei van Méribel en de toppen vanaf de bank!

Verblijf is op basis van logies. Alle maaltijden verzorgt het reisgezelschap zelf. Wij zijn voorstander van een ‘pot’ die door iedereen evenredig gespekt wordt, van waaruit de gezamenlijke boodschappen worden voldaan. Willen we niet koken ’s avonds dan zijn er voldoende restaurants op loop afstand.

Veel lokale winkels bevinden zich aan de voet van het gebouw. Supermarkt, bakker, slager, skiverhuur, skishop. Busstop gratis pendeldienst voor de deur, overdekte parkeerplaats op 50 meter.

De reis is op eigen gelegenheid maar we brengen we je graag in contact met de andere reizigers. Meerij afspraken zijn snel gemaakt. Gezellig, milieuvriendelijk en 't spaart kosten.

Dit is een trip voor (ver)gevorderde skiërs. Hoe graag we het ook zouden willen, helaas kunnen we niet iedereen mee laten freeriden. Om te beginnen is een goede basistechniek belangrijk. Hieronder verstaan we in dit geval: gecontroleerd en op tempo een eenvoudige off-piste kunnen afdalen met zowel lange als korte bochten. Hierbij kan het helpen als je speciale (brede) ski’s gebruik, welke een groter drijfvermogen hebben.

Een beginnende skiër kan op een blauwe piste, in alle* omstandigheden, afdalen. Met lange of korte bochten kan de skiër zijn of haar tempo controleren en op ieder gewenst moment tot stilstand komen.
Een gevorderde skiër kan op een rode piste in alle* omstandigheden afdalen. Met lange of korte bochten kan de skiër zijn of haar tempo controleren en op ieder gewenst moment tot stilstand komen.
Een vergevorderde skiër kan op een zwarte piste in alle* omstandigheden afdalen. Met lange of korte bochten kan de skiër zijn of haar tempo controleren en op ieder gewenst moment tot stilstand komen.

*Alle omstandigheden betekend m.n. moeilijke omstandigheden zoals met slecht weer of zicht en met verschillende ondergronden zoals ijs, slush, buckels of verse sneeuw.

Er is slechts plaats voor 7 deelnemers. De maximale groepsgrootte van 7 personen op één gids hanteren we om de kwaliteit hoog te houden en iedereen persoonlijke aandacht te kunnen geven. Daarnaast hanteren we een maximale groepsgrootte van 7 personen voor jullie en onze veiligheid.

Een dag op pad met een gids vraagt meer energie en concentratievermogen dan een dag zelf skiën. Je wordt uitgedaagd en laten niet alleen het lichaam maar ook de geest hard werken. Grenzen zijn persoonlijk en daarom is het belangrijk dat jij je grenzen kent en bij ons kenbaar maakt. Zo kunnen wij de beste route voor je uitkiezen en jou veilig en comfortabel laten afdalen.

Wees voorbereid. Zorg dat je mentaal ontspannen en fysiek fit aan deze reis begint! Je zult ervaren dat dit het plezier en de ski-mogelijkheden enorm vergroot!

Goede spullen zijn een absolute voorwaarde voor een geslaagd avontuur. Aan je materiaal mag het niet liggen: jouw plezier en succes hangen hier van af. Voor deze reis heb je draaigemak, float en stabiliteit nodig. Laat die satéprikkers daarom maar thuis. Lang, breed, licht, rocker…. Allemaal super, maar neem vooral mee wat binnen de mogelijkheden van jouw techniek en stijl past. Brede punt, minimaal 80mm onder de voet en op neus of lichaamslengte. Een ‘all-mountain-freeride’ ski is perfect, op zo’n ski is alles te skiën en wordt je uitgedaagd om je techniek aan te passen aan de verschillende situaties. Met een ‘all-mountain’ ski rij je met gemak op en naast de piste, pak je een paar buckels, vlieg je over een kicker, cruise je door de verspoorde sneeuw en rem je desnoods in een pizzapunt. We adviseren je graag over de huur of aanschaf van het juiste materiaal.

Heb je nieuwe materialen aangeschaft zoals bijvoorbeeld schoenen, dan is het handig die in Nederland al eens te testen. Na wat training op de rolbaan weet je zeker of de nieuwe boots lekker zitten of nog aangepast moeten worden.

Lawinepieper, schep, sonde en helm verplicht

Voor jouw en onze veiligheid gebruiken we tijdens deze reis veiligheids-materialen zoals lawinepiepers en (ballon) rugzakken met daarin minimaal een schep en een sonde. Met deze uitrusting ben je goed voorbereid en in staat om, in het geval van een lawine ongeval, hulp te verlenen. Het oefenen met deze materialen is een standaard onderdeel van het programma. Hier zal, afhankelijk van het niveau van de groep en individu, aandacht aan worden besteed. Daarnaast is het dragen van een helm verplicht en raden we een ieder aan om een persoonlijke EHBO mee te nemen. Neem tijdens de trainingsdagen op de berg altijd genoeg te eten en te drinken zodat je tussen de runs door energie kan bijvullen. Beschik je over eigen veiligheidsmateriaal dan kun je dat gebruiken mits het voldoet aan de normen die hier voor gelden.

Lawinepieper, rugzak met schep en sonde stelt Indoorski Assen beschikbaar en zijn bij de prijs inbegrepen.

Het is verplicht om bij deelname aan onze programma's in het buitenland een reis en ongevallenverzekering met Europese of Internationale dekking te hebben. Deze verzekering moet bijzondere risico’s van ongevallen bij bergsport buiten de gebaande paden en/of het skiën buiten de piste (opsporing, redding, etc.) dekken. Dit vanwege de hoge medische-, S.O.S.- en transportkosten in berggebieden en ter bescherming van jezelf als deelnemer. Ben je zelf al verzekerd? Informeer bij je verzekeringsmaatschappij of ‘hooggebergterisico’ voldoende gedekt is en of het land van bestemming ook onder de dekking valt.

Annuleringsverzekering

Wij raden je aan een annuleringsverzekering af te sluiten. Deze sluit je af voor onverwachte gebeurtenissen, waardoor je niet meer op reis kunt gaan. Wij als organisatie hebben hier geen enkele invloed op en zullen je daarom de reissom niet restitueren. Om toch een compensatie te ontvangen voor de gemaakte kosten, is het verstandig om vooraf een annuleringsverzekering af te sluiten. De kans dat er iets gebeurt is helaas niet weg te nemen, maar je kunt zo wel de financiële teleurstelling voorkomen.

De kosten voor dit programma zijn €1280

Inclusief:

 • 7 nachten logies (gedeelde meer persoon kamers);
 • 6 dagen liftpas;
 • 6 dagen training;
 • off-piste set: rugzak, lawinepieper, schep en sonde.

Exclusief:

 • reis;
 • alle maaltijden en drankjes;
 • ongevallen verzekering;
 • annuleringsverzekering;
 • ski uitrusting;

In november zullen wij afreizen naar de Stubaier Gletsjer om met de grootste ski fanaten de eerste bochten van het seizoen te draaien in de sneeuw. De eerste intensieve training die wederom op grote hoogte te volgen is. Ook dit jaar gaan we voor een onvergetelijke 4 daagse.

Thema van deze vierdaagse is broes'n. Geen woorden maar daden. We gaan meters maken. Het tempo gaat omhoog. Veel skiën dus, de praatjes bewaren we voor de après ski.

Het programma is gevarieerd en voor beginnende t/m gevorderde skiërs. Tijdens de training ligt de nadruk op het verbeteren van de bestaande techniek en vaardigheden en het aanleren en oefenen van nieuwe, situatieve, technieken. We zoeken de "randjes" op.

Indien het niveau en de weersomstandigheden het toelaten kan er ook off-piste worden getraind. Let op, hiervoor zijn de lawineveiligheidsmaterialen rugzak met pieper, schep en sonde verplicht!

Programma:

 • Iedere trainingsdag zijn we van ca. 09:00 - 16:30 uur op de berg;
 • we ontbijten en dineren samen;
 • het avond programma is vrij in te vullen;
 • op de laatste trainingsdag sluiten we het programma 's middag gezamenlijk af.

De reis is op eigen gelegenheid maar brengen we je graag in contact met de andere reizigers. Meerij afspraken zijn snel gemaakt. Gezellig, milieuvriendelijk en 't spaart kosten.

We verblijven in een fijn hotel in "Neustift im Stubaital", op ruim 980 km van Indoorski Assen. Het verblijf is inclusief ontbijt en avond eten. Er zijn ruime 2 persoonskamers met badkamer, toilet. Er is een Duits sprekende staf, parkeren voor de deur, draadloos internet en de halte van de skibus is dichtbij.

Aankomst: Je kunt aan de vooravond van de eerste trainingsdag vanaf 14:00 uur inchecken.

Vertrek: Op de laatste dag checken we na het ontbijt uit en sluiten aan het eind van de middag het programma af met een drankje onderaan de lift.

Lunch en diner: 's Middags pauzeren we bij een restaurant of andere eetgelegenheid op de gletsjer. 's Avonds eten we gezamenlijk in het hotel. Het diner zit bij de prijs inbegrepen.

De Stubaier Gletsjer is bijna het hele jaar geopend en staat bekend als het grootste gletsjer winterportgebied van Oostenrijk. De Stubaier Gletsjer heeft 105 km aan pistes en is zeer geschikt voor een trainingsprogramma op en naast de piste. Je kan afdalen in vlak en breed terrein maar ook in steil en smal terrein, voor alle niveaus en technieken en is er geschikt terrein te vinden. Het Gletsjergebied ligt tussen de 2300 en 3333 meter.

Het Stubaier Gletsjergebied bestaat uit een verzameling van verschillende gletsjers. De Daunkogelferner, de Schaufelferner en de Fernauferner vormen de belangrijkste gletsjer van het gebied. In het gebied vindt je zeer uiteenlopend terrein, zowel vlak en breed als stijl en smal.

De sneeuwcondities zijn op de Stubaier Gletsjer over het algemeen goed; krakende pistes en poeder naast de piste zijn geen uitzondering op de gletsjer. Dat komt onder andere door de hoge ligging en door de expositie (Noord) van het gebied. In het najaar kan er al off-piste worden geskied.

Dit is een trip voor fanatieke skiërs. Tijdens de training ligt de nadruk op het verbeteren van bestaande techniek en vaardigheden of het aanleren en oefenen van nieuwe, situatieve, technieken. Het is geen les waarin we je gaan leren skiën. We gaan er vanuit dat je al kunt skiën op een beginnend, gevorderd of vergevorderd niveau. Tijdens de training kunnen we met ons programma iedereen verder op weg helpen met het vergroten van zijn of haar kennis en kunde.


Een beginnende skiër kan op een blauwe piste, in alle* omstandigheden, afdalen. Met lange of korte bochten kan de skiër zijn of haar tempo controleren en op ieder gewenst moment tot stilstand komen.

Een gevorderde skiër kan op een rode piste in alle* omstandigheden afdalen. Met lange of korte bochten kan de skiër zijn of haar tempo controleren en op ieder gewenst moment tot stilstand komen.

Een vergevorderde skiër kan op een zwarte piste in alle* omstandigheden afdalen. Met lange of korte bochten kan de skiër zijn of haar tempo controleren en op ieder gewenst moment tot stilstand komen.

*Alle omstandigheden betekend m.n. moeilijke omstandigheden zoals met slecht weer of zicht en met verschillende ondergronden zoals ijs, slush, buckels of verse sneeuw.

Aan de hand van de inschrijvingen worden de groepen in niveaus ingedeeld. Op de eerste ochtend zullen we op de berg de niveaus tijdens de eerste afdaling bekijken. Als iedereen in de juiste groep is ingedeeld, zal dit het plezier en leerresultaat vergroten.

Alle programma’s worden begeleid door ervaren, gediplomeerde en Nederlandstalige instructeurs. "Hoofdinstruceur van dienst" deze vierdaagse zal Jan-Peter Groeneveld zijn.

Er is slechts plaats voor 5 tot 8 deelnemers per groep. De maximale groepsgrootte van 8 personen per instructeur hanteren we om de kwaliteit hoog te houden en iedereen persoonlijke aandacht te kunnen geven. Daarnaast hanteren we een maximale groepsgrootte van 8 personen voor jullie en onze veiligheid. Indien er meerdere groepen zijn worden de groep(en) samengesteld aan de hand van skiniveau en fysieke conditie. Op verzoek houden we hierbij rekening met vrienden, familie, collega's, ect.

Het programma gaat door bij minimaal 5 deelnemers. Bij 10 deelnemers openen we een tweede groep, aanmelding nummer 9 komt in eerste instantie op een reservelijst te staan. Uiteraard wordt je op de hoogte gehouden over jouw inschrijving en de doorgang van de reis.

Aan de hand van de inschrijvingen worden de groepen in niveaus ingedeeld. Op de eerste ochtend zullen we op de berg de niveaus tijdens de eerste afdaling bekijken. Als iedereen in de juiste groep is ingedeeld, zal dit het plezier en leerresultaat vergroten.

Een dag op pad met een instructeur of gids vraagt meer energie en concentratievermogen dan een dag zelf skiën. We dagen je uit en laten niet alleen het lichaam maar ook de geest hard werken. Grenzen zijn persoonlijk en daarom is het belangrijk dat jij je grenzen kent en bij ons kenbaar maakt. Zo kunnen wij de beste route voor je uitkiezen en jou veilig en comfortabel laten afdalen.

Voor dit programma heb je een paar ski's nodig waar jij in alle omstandigheden goed mee uit de voeten kunt. Heb je meerdere ski’s dan raden we je aan ze mee te nemen. We adviseren een "all-mountain-front" ski, Met een breedte van ca. 85-100 mm ben je overal klaar voor!

Heb je nieuwe materialen aangeschaft zoals bijvoorbeeld schoenen, dan is het handig die in Nederland al eens te testen. Na wat training op de rolbaan weet je zeker of de nieuwe boots lekker zitten of nog aangepast moeten worden.

Voor aanvang van de reis ontvang je een materiaallijst. Mocht je nog vragen hebben over (je eigen) materiaal of over de aanschaf/ huur van de juiste materialen? Neem dan contact met ons op.

Het dragen van een helm is verplicht. We adviseren om je rug te beschermen met een zogenaamde rugbeschermer en een persoonlijke EHBO mee te nemen. Neem tijdens de trainingsdagen op de berg altijd genoeg te eten en te drinken zodat je tussen de runs door energie kan bijvullen.
Mocht er behoefte zijn om met de groep ook off-piste te trainen dan is dit in overleg mogelijk. Hiervoor stellen we het gebruik van een pieper, en rugzak met schep en sonde verplicht. Beschik je niet over deze materialen dan zijn ze te huur bij bijvoorbeeld Bever of Snowcountry.

Het is verplicht om bij deelname aan onze programma's in het buitenland een reis en ongevallenverzekering met Europese of Internationale dekking te hebben. Deze verzekering moet bijzondere risico’s van ongevallen bij bergsport buiten de gebaande paden en/of het skiën buiten de piste (opsporing, redding, etc.) dekken. Dit vanwege de hoge medische-, S.O.S.- en transportkosten in berggebieden en ter bescherming van jezelf als deelnemer. Ben je zelf al verzekerd? Informeer dan bij je verzekeringsmaatschappij of ‘hooggebergterisico’ voldoende gedekt is en of het land van bestemming ook onder de dekking valt.


Annuleringsverzekering

Wij raden aan een annuleringsverzekering af te sluiten. Een annuleringsverzekering sluit je af voor onverwachte gebeurtenissen, waardoor je niet meer op reis kunt gaan. Wij als organisatie hebben hier geen enkele invloed op en zullen je daarom de reissom niet restitueren. Om toch een compensatie te ontvangen voor de gemaakte kosten, is het verstandig om vooraf een annuleringsverzekering af te sluiten. De kans dat er iets gebeurt is helaas niet weg te nemen, maar je kunt zo wel de financiële teleurstelling voorkomen.

De kosten voor dit programma zijn € 749

Inclusief:

 • 4 nachten half-pension (gedeelde tweepersoonskamer);
  • LET OP: woensdag avond wordt er buiten het hotel gegeten op eigen kosten.
 • 4 dagen liftpas;
 • 4 dagen training;

Exclusief:

 • reis;
 • diner op de woensdagavond;
 • lunch en drankjes;
 • ongevallen verzekering;
 • annuleringsverzekering;
 • ski uitrusting;
 • off-piste set: rugzak, lawinepieper, schep en sonde.