8-12 / 12-16 nov 2020, € 795

4 dagen skiën - Stubaier Gletsjer - AT

8-12 nov 2020, gevordere skiers, **VOL**
12-16 nov 2020, vergevorderde skiers, op aanvraag

Op 8 november 2020 reizen we naar de Stubaier Gletsjer om met de echte liefhebbers de eerste bochten van het seizoen in de sneeuw te maken. Donderdag 12 november 2020 ontvangen we de tweede groep.
Dit jaar gaan we voor twee keer een onvergetelijke 4-daagse.

We gaan lekker veel skiën, het tempo gaat geleidelijk omhoog. Als we op de piste zijn dan gaan we glijden, even stilstaan voor een algemene tip, truc, oefening of aanwijzing op maat, en weer door. Er zal stevig doorgeskied worden, we willen onze tijd vooral op ski’s besteden.

Het programma is gevarieerd. Tijdens de training ligt de nadruk op het verbeteren van de bestaande techniek en vaardigheden en het aanleren en oefenen van nieuwe, situatieve, technieken. We zoeken de "randjes" op.

Programma:

 • samen ontbijten;
 • uiterlijk 08:15 vertrek naar de gletsjer;
 • iedere trainingsdag zijn we van ca. 09:00 - 16:30 uur op de berg. Tussen de middag maken we een groepsgewijze stop van 45 minuten bij een eetgelegenheid op de gletsjer om te lunchen;
 • samen dineren;
 • het avond programma is vrij in te vullen;
 • op de laatste trainingsdag sluiten we het programma tussen de middag gezamenlijk af.

Vind je het ook leuk om een toffe ski-foto van jezelf te hebben? We bieden je graag die mogelijkheid. Op een geschikte dag zullen we wat mooie afdalingen zoeken om professionele foto’s te maken.

Je kunt zelf aangeven of je wel of niet gefotografeerd wilt worden.

Als aandenken aan deze reis ontvang je dan een leuke actiefoto van jezelf. De foto is voorzien van ©Roosfoto logo en wordt in digitaal webformaat geleverd.

We verblijven in een fijn hotel in "Neustift im Stubaital", op ruim 980 km van Indoorski Assen. Het verblijf is inclusief ontbijt en avond eten. Er zijn ruime 2 persoonskamers met badkamer en toilet. Er is een Duits sprekende staf, parkeren voor de deur, draadloos internet.

De reis is op eigen gelegenheid maar we brengen we je graag in contact met de andere reizigers. Meerijd afspraken zijn snel gemaakt. Gezellig, milieuvriendelijk en ‘t bespaart kosten.

Aankomst: Je kunt aan de vooravond van de eerste trainingsdag vanaf 15:00 uur inchecken.

Vertrek: Op de laatste dag check je na het ontbijt uit en sluiten gezamenlijk tussen de middag op de gletsjer het programma af.

Onbijt en diner: 's Morgens en 's avonds eten we gezamenlijk in het hotel. Ontbijt en diner zijn bij de prijs inbegrepen.

Lunch: 's Middags pauzeren we bij een restaurant op de gletsjer. Dit is voor eigen rekening.

De Stubaier Gletsjer is bijna het hele jaar geopend en staat bekend als het grootste gletsjer winterportgebied van Oostenrijk. De Stubaier Gletsjer heeft 38 km aan pistes en is zeer geschikt voor een trainingsprogramma op en naast de piste. Je kunt afdalen via vlakke en brede pistes maar ook in steil en smal terrein. Voor alle niveaus en technieken zijn er geschikte afdalingen te vinden. Het Gletsjergebied ligt tussen de 2300 en 3333 meter.

Het Stubaier Gletsjergebied bestaat uit een verzameling van verschillende gletsjers. De Daunkogelferner, de Schaufelferner en de Fernauferner vormen de belangrijkste gletsjers van het gebied. Je vindt er zeer uiteenlopend terrein, zowel vlak en breed als stijl en smal. De sneeuwcondities zijn op de Stubaier Gletsjer over het algemeen goed; krakende pistes en poeder naast de piste zijn geen uitzondering. Dat komt onder andere door de hoge ligging en door de expositie (Noord) van het gebied. In het najaar kan er al off-piste worden geskied.

Dit is een trip van, voor, met en door fanatieke skiërs, die samen met een groep leuke mensen al vroeg in het seizoen de echte sneeuw willen voelen. Tijdens de training ligt de nadruk op het verbeteren van bestaande techniek en vaardigheden en/of het aanleren en oefenen van nieuwe, situatieve, technieken. Zorg er daarom voor dat je fit en vitaal aan de reis begint. We gaan er vanuit dat je al parallel kunt skiën op gevorderd niveau. Twijfel je of jouw vaardigheid passend is voor deze trip, neem dan contact met ons op. Tijdens de training kunnen we met ons programma iedereen verder op weg helpen met het vergroten van zijn of haar vaardigheid, kennis en kunde.

Niveau’s

Een beginnende skiër kan op een blauwe piste, in alle* omstandigheden, afdalen. Met lange of korte bochten kan de skiër zijn of haar tempo controleren en op ieder gewenst moment tot stilstand komen.

Een gevorderde skiër kan op een rode piste in alle* omstandigheden afdalen. Met lange of korte bochten kan de skiër zijn of haar tempo controleren en op ieder gewenst moment tot stilstand komen.

Een vergevorderde skiër kan op een zwarte piste in alle* omstandigheden afdalen. Met lange of korte bochten kan de skiër zijn of haar tempo controleren en op ieder gewenst moment tot stilstand komen.


*Alle omstandigheden betekend met name moeilijke omstandigheden zoals met slecht weer of zicht en met verschillende ondergronden zoals ijs, slush, buckels of verse sneeuw.

Er is in elke groep slechts plaats voor maximaal 10 deelnemers. We zullen skiën onder begeleiding van 2 instructeurs. Deze geringe groepsgrootte hanteren we om de kwaliteit hoog te houden en iedereen persoonlijke aandacht te kunnen geven. Daarnaast is het van belang voor jullie en onze veiligheid.

Het programma gaat door bij minimaal 8 deelnemers. Uiteraard wordt je op de hoogte gehouden over jouw inschrijving en de doorgang van de reis.

Een dag op pad met een instructeur of gids vraagt meer energie en concentratievermogen dan “een dagje voor jezelf skiën”. We dagen je uit en laten niet alleen het lichaam maar ook de geest hard werken. Grenzen zijn persoonlijk en daarom is het belangrijk dat jij je grenzen kent en bij ons kenbaar maakt. Zo kunnen wij de beste route voor je uitkiezen en jou veilig en comfortabel laten afdalen.

Voor dit programma heb je een paar ski's nodig waar jij in alle omstandigheden goed mee uit de voeten kunt. We adviseren een "all-mountain-front" ski, dan ben je met één ski overal klaar voor!

Heb je nieuwe materialen aangeschaft zoals bijvoorbeeld schoenen, dan is het handig die in Nederland al eens te testen. Na wat training op de rolbaan weet je zeker of de nieuwe boots lekker zitten of nog aangepast moeten worden.Voor aanvang van de reis ontvang je een materiaallijst. Mocht je nog vragen hebben over (je eigen) materiaal of over de aanschaf/ huur van de juiste materialen? Neem dan contact met ons op.
Het dragen van een helm is verplicht. We adviseren om je rug te beschermen met een rugbeschermer en een persoonlijke EHBO mee te nemen. Neem tijdens de trainingsdagen op de berg altijd genoeg te eten en te drinken mee, zodat je tussen de runs door even wat energie kunt bijvullen.

Reisverzekering

Het is verplicht om bij deelname aan onze programma's in het buitenland een reis en ongevallenverzekering met Europese of Internationale dekking te hebben. Deze verzekering moet bijzondere risico’s van ongevallen bij bergsport buiten de gebaande paden en/of het skiën buiten de piste (opsporing, redding, etc.) dekken. Dit vanwege de hoge medische-, S.O.S.- en transportkosten in berggebieden en ter bescherming van jezelf als deelnemer.

Ben je zelf al verzekerd? Informeer bij je verzekeringsmaatschappij of ‘hooggebergterisico’ voldoende gedekt is en of het land van bestemming ook onder de dekking valt.

Annuleringsverzekering

Wij raden je aan een annuleringsverzekering af te sluiten. Deze sluit je af voor onverwachte gebeurtenissen, waardoor je niet meer op reis kunt gaan. Wij als organisatie hebben hier geen enkele invloed op en zullen je daarom de reissom niet restitueren. Om toch een compensatie te ontvangen voor de gemaakte kosten, is het verstandig om vooraf een annuleringsverzekering af te sluiten. De kans dat er iets gebeurt is helaas niet weg te nemen, maar je kunt zo wel de financiële teleurstelling voorkomen.

Kosten inclusief

 • 4 overnachtingen Hotel met halfpension en gedeelde tweepersoons kamer met eigen sanitair.
 • Er zijn een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar (meerprijs €20,- p.p.p.n.).
 • Hotel Gratis WLAN, Sauna, Lift, parkeerruimte, bushalte direct voor het hotel.
 • 4 dagprogramma’s 09:00 tot 16:30 uur.
 • 4 dagen begeleiding door Nederlandstalige Indoorski Assen instructeurs.
 • 4 dagen liftpas (maandag t/m donderdag of vrijdag t/m maandag).

Totaal per Persoon € 795

NB. Door het Coronavirus, de daarmee samenhangende maatregelen, en de onvoorspelbaarheid daarvan zijn we mogelijk genoodzaakt extra kosten door te berekenen. Je wordt daarvan altijd tijdig vooraf over geïnformeerd. Zijn deze extra kosten meer dan 10% van de reissom dan heb je de mogelijkheid kosteloos te annuleren.


Exclusief

 • Reis.
  Om kosten en milieu te sparen brengen we je graag in contact met medereizigers, meerijd afspraken zijn snel gemaakt.
 • Lunch en drankjes ’s.
  Middags pauzeren we bij een eetgelegenheid op de gletsjer.
 • Verzekering.
  Ongevallen verzekering (verplicht) en annuleringsverzekering
 • Ski uitrusting.
  Ski’s, stokken, schoenen, helm, etc.

Dit voorstel is geldig tot 1 oktober 2020