Creditcard ideaal betaalmiddel tijdens de wintersport

Ga je binnenkort skiën of snowboarden? Dan is de creditcard een ideaal betaalmiddel, zowel vóór als tijdens je wintersportvakantie. Dit zijn de drie belangrijkste redenen waarom je een creditcard zou moeten meenemen op wintersport.

Gemakkelijk tol betalen

Als je op wintersport gaat naar Frankrijk met de auto moet je tol betalen op de meeste Franse snelwegen (Péage). Met een creditcard is dit erg eenvoudig en snel. Je stopt bij het tolpoortje, voert de creditcard in en binnen een paar seconden krijg je hem weer terug: de betaling is voltooid en je kunt weer verder rijden! Ideaal, en bovendien veel sneller dan cash betalen.

Overal betaalgemak

Verder is de creditcard een zeer breed geaccepteerd betaalmiddel in alle wintersportgebieden in Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland of Italië. Met name met een Visa card of MasterCard kun je vrijwel overal betalen in het buitenland. Met je creditcard reserveer je eenvoudig een hotelkamer of appartement via Booking.com, Expedia, AirBnB of een andere reisorganisatie.

Ook in restaurants is het eenvoudig om de rekening te betalen met je card. Bovendien hoef je er niet voor te zorgen dat er voldoende geld op je rekening staat, aangezien het bedrag pas later wordt afgeschreven.

Inbegrepen verzekeringen

Een voordeel van de creditcard die veel mensen over het hoofd zien, zijn de verzekeringen die bij veel creditcards zijn inbegrepen. Denk hierbij aan:

  • Een aankoopverzekering: minimaal 180 dagen aaneengesloten dekking bij verlies, diefstal en schade voor artikelen die je met je creditcard hebt gekocht, bijvoorbeeld een ski-jas of skischoenen.
  • Bagageverzekering: dekt kosten die je moet maken als je bagage niet (op tijd) aankomt op de plaats van bestemming.
  • Reisverzekering: bij sommige (duurdere) creditcards worden de kosten van vervoer en repatriëring bij een ziekte of ongeval ook gedekt. Hetzelfde geldt voor kosten in het kader van noodzakelijke medische zorg en medicijnen.

De dekking van de inbegrepen verzekeringen kunnen, afhankelijk van de creditcard, sterk verschillen. Het loont om je vooraf goed te verdiepen in de voorwaarden.

Wil je meer informatie over het gebruik van de creditcard op wintersport? Kijk dan op Creditcard.nl